Отборът на Дания записа първия си успех на световното първенство в ЮАР, след като обърна с 2:1 тима на Камерун, в срещата между двата тима от група "Е". "Неукротимите лъвове" първи откриха резултата в 10-ата минута чрез Ето`о, но Бендтнер в 33-ата и Ромедал в 61-ата минута донесоха успеха на "червения динамит". Тази победа може да се окаже жизненоважна за датчаните, които вече имат доста по-големи шансове за продължаване напред в турнира със своя актив от три точки. За Камерун пък вече няма шанс за класиране на 1/8 финал и тимът ще изиграе протоколен мач с Холандия в последния кръг.
 

Първото положение в срещата бе на сметката на Дания, като Ромедал бе изведен от дясно, но той стреля над вратата. В 10-ата минута обаче Кристиан Поулсен даде грешен пас пред наказателното си поле и там Емана открадна топката, намери непокрития Ето`о, който без забавяне отбеляза за 1:0 за Камерун.

  "Неукротимите лъвове" владееха инициативата в следващите 15 минути и положенията пред вратата на Сьоренсен се редяха едно след друго. Емана опита на няколко пъти силата на своя удар, но без успех. В 20-ата минута пък Томасон получи чудесен пас, но не успя да засече топката в малкото наказателно поле. Постепенно датчаните успяха да спрат натиска на своя съперник и в 33-ата минута организираха чудесна контраатака. Ромедал проби от дясно и пусна остро към нахлуващия Бендтнер, който от близо засече топката за 1:1.

  В самия край на полувремето пък и двата отбора пропуснаха страхотни възможности да излязат напред в резултата. Първо в 42-ата минута Томасон получи чудесен пас пред наказателното поле, но ударът му бе блокиран самопожертвователно от Алекс Сонг. В ответната атака пък Ето`о отново се възползва от грешка в защитата на "червения динамит" и отправи удар, който обаче срещна гредата. Минута по-късно и Емана направи непростим пропуск, останал очи в очи със Сьоренсен.

  Втората част, отново Камерун започна по-активно, но Дания удържаше натиска на своя съперник. В същото време в 50-ата минута Кяер оптрави страхотен изстрел, но вратарят Сюлеймани внимаваше. В 60-ата минута Асу-Екото проби чудесно от ляво и намери Пиер Уебо в наказателното поле, но от точката на дузпата той стреля прекалено слабо и не затрудни противниковия вратар. В ответната контраатака "червеният динамит" отново избухна. Ромедал получи чудесен пас, напредна в наказателното поле и с великолепен финт елиминира опеката на прекия си пазач, след което с премерен удар отбеляза за 1:2.

  В заключителните минути на мача Камерун обсади вратата на своя съперник. Въпреки това в 70-ата минута при поредната хирургична контраатака на Дания, Ромедал върна към непокрития Томасон в наказателното поле, който обаче останал очи в очи със Сюлеймани не успя да го преодолее. В същото време и Сьоренсен на няколко пъти трябваше да показва класа след удари на Емана и Ето`о, а веднъж и късметът бе на страната на Дания като изстрел на Абубакар срещна тялото на защитник, който се превиваше на земята. Така резултатът се запази непроменен и Дания записа първи три точки в своя актив и изхвърли своя съперник от  турнира.