Мъжкият национален отбор загуби от Лукойл Академик в първата си контрола по време на лагера в Правец. Шампионите на страната се наложиха с 95:91. Срещата се игра в 5 части от по 10 минути по споразумение и на двата щаба.

Първата част започна с леко преимущество на Лукойл Академик, чиито български национали не бяха повикани от Росен Барчовски. "Студентите" поведоха с 3 точки в първите 5 минути, но "трикольорите" не само изравниха, а и поведоха до края на частта.  След това обаче инициативата бе на страната на Лукойл Академик. Играчите, водени от Йовица Арсич, доминираха почти до края, като на моменти водеха с 10 точки. В последните минути обаче избранниците на Росен Барчовски успяха да настигнат съперниците си и 40-те минути завършиха при 74:73 в полза на Лукойл Академик.  Домакините доминираха и през петата част и така спечелиха мача.

От Балкан играха двама от повиканите баскетболисти - Крум Дойчинов и Цветелин Иванов. Третият - Станимир Маринов, се прибра в Ботевград заради болки в контузеното коляно. Крум отбеляза 7 точки, Иванов - 3.

Утре от 18.00 ч., отново в Правец,  проектонацоналите ще играят с Рилски спортист.