50 на сто от таксата за детски градини и ясли ще заплащат родителите на възраст до 30 години с две деца, сключен граждански брак, с общ доход 500 лева. Предложението на д-р Веселка Златева да се увеличи възрастовата граница от 30 на 35 години не бе прието.
Родителите, които отговарят на условията, ще плащат 50 на сто от таксата от 1 март 2012 год.

ОбС даде съгласие община Ботевград да кандидатства с проекти по Програма „Фонд-Козлодуй” за енергийна ефективност на следните обекти: ОУ „Н.Й.Вапцаров”, ЦДГ „Слънце” и ЦДГ „Славейче”.
От собствени приходи на общината ще бъдат отпуснати 18 000 лева за проектиране,  10 000 лева за обследване за енергийна ефективност на трите обекта и 32 000 лева за подготовка на формулярите за кандидатстване.

Съветниците одобриха специализирани план-схеми за газификация на селата Рашково, Радотина, Трудовец, Гурково.

В землището на село Скравена, върху общински имот, ще бъде изграден малък параклис. Искането е направено от жители на селото. Те ще построят параклиса с лични средства.

Общината ще отпусне:
2000 лева за закупуване на нови барабани за представителния духов оркестър;
640 лева за участие на „Самоделен театър 11” в младежкия театрален фестивал „Бургаски изгреви”, който ще се проведе на 25 и 26 април;
1780 лева за възстановяване на разрушената ограда на гробищния парк в село Врачеш;
2000 лева за участие на танцов състав „Луди млади” при читалище „Правда”, с. Новачене, в национален шампионат по народни изкуства „Велико Търново 2012”, който ще се проведе на 26 и 27 април.

В плана за финансиране на капиталови разходи на община Ботевград през 2012 год. да бъде направено следното допълнение: подготовка и полагане на плътна асфалтова смес с дебелина 4 см на Път IV-10032, с. Врачеш – Врачешки манастир през пл.”Победа”, част от ул.”Цар Освободител”, ул. „Ивайло” и част от ул. „Теменуга”.

При рекултивация на нарушен терен в село Новачене ще бъдат отнети до 9000 куб.м земни маси, които ще бъдат предоставени за изграждане на новото регионално депо срещу сумата 30 000 лева. Парите ще се използват за ремонтни дейности в ОУ „Васил Левски”, Новачене.

ОбС утвърди имената на двама студенти в Международното висше бизнес училище, които са подали документи и отговарят на критериите за намаление на годишната такса за обучение с 50%. Това са София Емилова Влахова и Маринела Гаврилова Каменова. Двете момичета изучават специалността „Счетоводство и контрол”.