25 съветници гласуваха „за” предложението на д-р Филип Филев болницата да получи право на ползване върху Медицинския център, както и върху голямата седем етажна сграда на болницата. Да припомним, че в началото на годината с решение на ОбС те преминаха в активите на общината. Сега предстои ново прехвърляне – от общината на МБАЛ – Ботевград. Това означава, че управителят на здравното заведение придобива право да се разпорежда със сградния фонд. Д-р Филев ще преподпише договори за наем с лекарите от доболничната помощ. Те ще бъдат сключени съгласно утвърдената Наредба за наеми на общината, но ще бъдат по-високи от сегашните – стана ясно още на сесията. Съгласно този документ 50 на сто от размера на наемите трябва да влиза в хазната на общината. Съветниците обаче подкрепиха предложението на колегата си Цветан Коцев тези средства да се предоставят  на болницата.

Местните депутати приеха и предложението на д-р Филев в МБАЛ да бъдат извършени следните структурни промени: Урологията и Очно отделение да станат сектори към Хирургията; да бъдат обединени Рентгеново отделение с клиничната, микробиологичната и патологоанатомичната лаборатории в едно отделение „Медицинска диагностична лаборатория”. Преструктурирането е стъпка, която ще доведе до целесъобразно използване на сградния фонд. Така здравното заведение ще намали разходите си за ток, вода и отопление - обясни управителят на МБАЛ. 

Единствено д-р Валери Радков гласува „въздържал се” за предложението Медицинският център да премине към МБАЛ. 

Накрая кметът Георги Георгиев заяви, че ако лекарите от доболничната помощ искат да закупят помощенията, които ползват в Медицинския център, ще получат това право.