Очаквахте ли такъв обрат на изборите и такава зашеметяваща победа?
Още кагото се кандидатирах, бях уверен, че хората се нуждаят от промяна. Явно беше нужен човек, който да им въхне кураж. Мисля, че проведохме една коректна кампания.
 Благодаря на моя екип, които направиха хубави и искрени неща, които стигнаха до хората.
След като видях резултатите на първия тур, които бяха над моите очаквания, почти бях убеден, че на балотажа ще постигна много добър резултат.
Благодяря на всички, които ме подкрепиха. Поздравявам цял Ботевград с резултата! Надявам се, че това е победа на хора, които са искрени, човечни и които искат в общината да се върне диалога.  Нашата община да поеме по един действително европейски път, с нов начин на мислене и отношение.

Как ще коментирате подкрепата, която получихте и от леви, и от десни партии?

Очаквах сериозна подкрепа. Благодаря на всички партии, които ме подкрепиха. Това е обща победа. 9 от общо 10 кандидати  декларираха, че са за промяна на стила на управление в нашата община.
Имахме обща цел, но вървяхме по различни пътища. Така се случи, че трябваше да се съберем на балотажа.
Хората повярваха в нашите послания.
Моята кандидатура е удобна  за подкрепа, защото аз съм безпартиен. Съвсем целенасочено и убедено регистрирахме гражданско движение.

На балотажа избирателната активност се повиши. Защо?
 Учуди ме  повишената активност. Аз лично очаквах по-ниска. Явно хората повярваха, че  нещата могат да се случат. Повярваха, че няма невъзможни неща. Особено след като се стигна до балотаж.

Давате ли си сметка, че трудностите започват от утре?
Убеден съм, че трудностите започват от утре. Аз съм човек, който от осем години е в общинския съвет, от 17 години има частен бизнес. Не се притеснявам от трудностите. Приемам предизвикателствата.
Напълно осъзнавам, че съществената  част тепърва започва. Но аз с нетърпение очаквам да вляза в новото си амплоа, да се срещна с повече  и  нови хора, с нова материя. От една страна съм любопитен, а от страна съм уверен, че с хора, които са подготвени в определена област, в екип можем да постигнем  хубави неща за нашия град.

Много хора очакват, че Вие ще предприемете радикални  кадрови промени.

Ще има промени. Но първо ще се запозная с дейността на хората  на всяко звено, с всеки човек и ще преценя какви промени са необходими. Нормално е да има промени. Но няма да са продиктувани от реваншистки  настроения. Всичко ще бъде на база ефективността, професионализма и желанието да работят в екип.

Имате ли виждане за екипа, с който ще управлявате общината?

Не, на този етап не съм мислил. Но имам известно време – седмица, да помисля с които хора ще работя. Разчитам, че ще съставя мотивиран работещ екип, с който да реализираме програмата ни.

Давате ли си сметка с колко големи очаквания сте натоварени?
Давам си сметка. Но тепърва ще разбера дали сметката ми е правилна и реалистична.
Искам само да кажа, че чудеса не могат да се очакват в първите дни или месеци.
Едно е сигурно, че хората ще усетят, че в общината няма господар. Ще усетят, че в общината има служител, изпълняващ функциите на кмет. Ще усетят, че общинската администрация  е отговорна към хората и има коренно различно отношение.

На кого посвещавате тази победа?
Това е победа на всички честни и почетени ботевградчани. Тя не е моя лична победа, за да я посветя на някого. Тя е победа на хората на Ботевград. Да, и аз имам заслуга, но основната роля изиграха хората, които казаха, че искат промяна.

Каква е мечтата Ви за Ботевград?

Когато стана ясно, че аз печеля изборите, на площада в Ботевград се събраха много хора. Аз бях там. Видях много искрени лица, видях плачещи хора, млади и възрастни. Видях щастливи хора. Спомних си площада на Ботевград през 1994 година, в щастливото американско лято, когато националният футболен отбор  изкара на площада хиляди хора. Да, сега нямаше хиляди, но това бяха хора, дошли спонтанно, без организация, водени само от емоцията си.
Това е моята мечта. Да виждам усмихнати, щастливи хора в Ботевград.