Общинска служба по Земеделие - Ботевград уведомява всички земеделски стопани, че от 1 декември в ОП на Държавен фонд "Земеделие" започна приемът на заявления за национални доплащания за краве мляко и за овце-майки за 2008 г., съгласно решение на Управителния съвет на ДФ"Земеделие". Крайният срок за приемане на документите за финансово подпомагане е 28 декември.

За субсидии могат да кандидатствуват земеделски стопани, които към 31 март 2008 г. са притежавали най-малко 10 тона индивидуална млечна квота за доставки или директни продажби. Размерът на доплащане на тон мляко от квотата е 22,68 евро. Земеделските стопани, които към 1 октомври 2008 г. са притежавали повече от 50 овце-майки, регистрирани в Системата за идентификация на животните и регистрация на животновъдните обекти в РВМЦ, могат да получат доплащане в размер на 16 евро на брой животно. За целта е необходимо да представят в ОП на ДФЗ, койото се намира на бул. „Витоша" №6, ет.6, следните документи: копие от лична карта за физически лица; удостоверение за актуално правно състояние за юридически лица или ЕИК; удостоверение за липса на задължения по чл.87, ал.6 от ДОПК; копие от квотата; извлечение от компютъра на РВМЦ от системата за идентификация на животните за овцете-майки; копие от банковата сметка; УРН, ако имат.

Повече информация и бланката на заявлението до Държавен фонд "Земеделие" може да получите в Общинска служба "Земеделие и гори".