Скъпи баскетболни приятели,

Пред началото сме на новият сезон 2010/2011 в Еврохолд Балканска лига. След две години гордо мога да заява, че третото издание на надпреварата вече е с отбори от 7 държави - България, Босна и Херцеговина, Хърватия, Македония, Черна гора, Сърбия и Румъния. Това може да значи само едно нещо - баскетболът на балканите е интересен, държавите и клубовете искат да се развиват и Балканската лига е състезанието, което им предостватя точно това, от което имат нужда и харесват. Нашето съдействие и сътрудничество с местните федерации и ФИБА Европа е много успешно и съм сигурен, че ще продължи по същият начин, а дори и ще стане още по-добро.

По време на предишните два сезона ние съгласуваме нашата стратегия заедно с различните федерации, да имаме за участници млади и мотивирани отбори, в комбинация с талантливи и по-опитни играчи и мога да кажа, че това се доказа като успешно и впечатляващо нещо. Този сезон феновете на баскетбола ще могат отново да гледат равностойни и непредсказуеми мачове до самия им край.

И тук идва добрата новина за всички, които обичат баскетбола - всички мачове от редовния сезон, плейофите и финалната четворка ще бъдат излъчени пряко по интернет в 29 европейски страни, плюс Южна Африка чрез нашите партньори от Sportmedia.tv. В следващите 3-4 месеца кръгът от държави ще се разшири и телевизията ще може да се гледа и в САЩ, Канада или с други думи . по целия свят. Освен това, около 70 % от мачовете ще бъдат излъчения по местните телевизии. По този начин Еврохолд Балканска лига ще стане много по-популярна и ще достигне до спортите фенове по места, за които дори не се е мислело в миналото.

Като Спортен директор на Еврохолд Балканска лига и от името на целият екип зад завесите, бих искал да пожелая на участниците, федерациите, партньорите и спонсорите много успешен и хубав нов сезон, не само в нашата надпревара, но и в местните първенства.

Нека най-добрият отбор спечели!


С Уважение,
Шай Щрикс